Vi havde engang en google rejseblog, der hed Palle og Rikkes rejseblog. Den forsvandt, da min gmail blev hacket. Ærgerligt, for der var mange spændende historier fra vores rejser i Egypten og Indien og Grækenland. Med denne nye blog vil vi fortælle om vores nye oplevelser ude og hjemme. Og undervejs vil vi bygge sitet op, så historier fra tidligere rejser også ligger på sitet.

Foreløbig kan man finde uddrag af følgende rejsedagbøger:

Kenya og Tanzania 2004

Sammen med vores datter Trine. Hvor Rikke var til AWE årsmøde i Moshi i Tanzania. Derfra kørte vi gennem Serengeti til øen Ukerewe i Victoriasøen, hvor vi boede nogle dage. Derfra med bus til Nairobi i Kenya, hvor vi var et par dage, inden vi fløj tilbage til Danmark.

ISTANBUL oktober 2011

Hvor vi med Karsten Fledelius som rejseleder får et unikt indblik i byens historie som græsk bystat og siden som romerriget og osmannerrigets hovedstad Konstantinopel. Navnet Istanbul får den af Ata-Tyrk i 1920’erne, hvor Ankera bliver hovedstaden i den tyrkiske republik.

EGYPTEN, efteråret 2012
Hvor vi besøger Cairo, Alexandria, Aswan og Luxor og hvor vi mødes med nogle skønne unge mennesker, der senere har dannet deres eget AWE chapter i Egypten. Selvfølgelig er vi optaget af Egyptens historie, men der er også refleksioner over, hvordan de unge egyptere ser på landets fortid.

INDIEN 2013
Indien har vi besøgt i 2001, 2008, 2011, 2013, 2014 og to gange i 2016. I 2013 besøgte vi både Nord- og Sydindien.
I Nordindien besøgte vi uddannelsescenteret Shantiniketan (fredens hus), der er grundlagt af Rabindrath Tagora – Indiens svar på Grundtvig – og den gamle britiske hovedstad Kolkata, hvor vi var professor Asoke Bhattashraya’s gæster.
I Sydindien besøgte vi uddannelsesstedet Mitraniketan (vennernes hus), der er grundlagt af sri K. Viswanatan, der var dybt inspireret af Shantiniketan og den dansk/ amerikanske højskolebevægelse. Viswanatan levede endnu i 2013.
Rejsedagbogen beskæftiger sig en del med spørgsmålet om forholdet mellem mainstream- og stammekultur i Indien.