Posted in: Ude

Første indtryk fra Iran

Hotellet i Maku

 

Iran er en stor mundfuld og smagen af Iran er stærk krydret af mange forskelligrettede indtryk her fra Ayatollaernes land. En storslået natur, venlige og hjælpsomme mennesker, store afstande, tung trafik i lastbiler af ældre årgang og ekstremt meget opmærksomhed omkring vores 3 små biler. Vi er ved godt mod og stemningen er god.

Trafikkultur

Indtil nu er den meste tid gået på landevejen, fordi vi arbejder os frem mod at deltage i et løb, der starter fra Tehran i dag og som vi skal møde i eftermiddag i en by, der hedder Namak Abrood ved det Kaspiske hav.
Vi er hele tiden blevet advaret om, at folk kører ret udisciplineret i Iran. Men ud over det, så har vi nok ikke forudset, at vi selv udgør en betydelig risikofaktor. Interessen for at fotografere os og vores små biler er så stor, at modkørende konstant køre uden om os eller inden om os mens de filmer, eller de kører med stor fart uden om os, for så at stoppe om længere fremme og filme.
Generelt er vejene gode. Vi kar kørt en del på motorvej de sidste dage, og det glider fint. Værst er det at køre i byerne, hvor trafikken er temmelig kaotisk.

Små indtryk

Landevejskro

Indtil nu har vi overnattet i Maku, Tabriz, Zanjan og Ratsh. I Maku og Zanjan har vi indtil nu fået de bedste bidder af æblet. Små byer, hvor det er muligt at fornemme pulsen. Et besøg i en Moske og en Bazar og en tur ned ad en gade, hvor kobbersmedene arbejder.

Den diplomatiske krise efter terrorangrebet har vi ikke mærket noget til indtil videre. Angrebet fandt sted næsten samtidigt med, at vi passerede grænsen. Her er indtil kun begejstring, når vi siger, vi kommer fra Danmark.

TAGS: