Posted in: Ude

Fra Danmark til Ungarn

Så er vi afsted. I Bøjden mødtes vi med Jørgen og Lone. I Kruså ventede Erling og Lisbeth.

Så gik turen til Hamburg Altona, hvor vi skulle med biltoget til Wien. Heldigvis var vi i god tid, for undervejs skulle der justeres på y’s kobling. En lidt ærgerligt start, men heldigvis var vi efter lidt skruning kørende igen.

Klar til afgang fra Wien

Ved Autotoget i Hamburg var der lidt mere kaos, end der plejer, fordi en rampe var i udu. Så der blev lang ventetid ude på gaden indtil toget til Lorrach kom afsted, og der blev plads til os i opmarchbåsene. Drengene blev ved bilerne og så på rotteræs, mens vi piger fik et glas vin på banegårdshotellet.
Toget var næsten 3 timer forsinket da vi endelig kom afsted og noget tilsvarende, da vi kom til Wien.

Vi kom godt ud af byen og første stop på turen var da vi passerede grænsen til Ungarn ved Sopron. Ungarnsk gullashsuppe skulle prøves og den blev skyllet ned med Cola og en kop kaffe.

Borganlægget ved Sumec på vejen til Balaton Søen

Et studie af kortet havde vist, at hvis vi kørte en omvej, så kunne vi køre en strækning langs Balaton Søen. Som tænkt så gjort. Kl var 16.30 da vi nåede søen, og de næste 70 km crusede vi langs søbredden. Vi spiste middag og nød solnedgangen.

De sidste 65 km til Szekesfehervar var natkørsel i fuldmåne på motorvej. Smukt – men ikke helt ufarligt. Så beslutningen er, at natkørsel skal undgås fremover.

Tankning i fuldmånens skær

I dag har været hviledag med en hyggelig tur til Szekesfehervar. En by, der har været Det Ungarnske Kongeriges hovedstad i Middelalderen. Senere blev byen Osmanisk. Den er rig på kirkebyggeri fra baroktiden.

De tre teams nyder aftenlyset ved Balatonsøen

 

TAGS: